Home textiles for conscious interiors

Maison Marie werd opgericht met de wens om van duurzaamheid de nieuwe interieurstandaard te maken en is ontstaan uit een passie voor interieur en textiel.

Ik ontwerp Limited Edition collecties met 'vergeten stoffen' en hoop jullie maandelijks te mogen inspireren met nieuwe, unieke ontwerpen om jullie interieur warm en vooral duurzaam aan te kleden.


Marie-Emilie

Missie

De Missie van Maison Marie is om de afvalberg binnen de textielindustrie te minimaliseren.

We doen dit door creatief aan de slag te gaan met vergeten stoffen en herwaarderen ze door middel van ecodesign, een creatief proces dat milieuoverwegingen integreert vanaf het begin van het productontwerp om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

  • Lokaal

  • Uniek en handgemaakt


  • Duurzaam

Upcycling

Upcycling is een term uit de recyclingwereld, waarbij reeds geproduceerde materialen of vezels in hun oorspronkelijke vorm worden gebruikt om nieuwe producten mee te maken - om de materialen te herwaarderen.

Producten

Bij Maison Marie gaan we aan de slag met 'vergeten stoffen' en dat kunnen stalen of resten zijn, om overproducties binnen de Belgische textielindustrie te verwerken en afval te voorkomen.

Labels & Verpakking

Ook voor onze labels & verpakking trekken we de lijn van duurzaamheid door. We kiezen bewust om lokaal te laten drukken bij een CO2 neutraal bedrijf, op gerecycleerd papier.

De labels worden bevestigd met 100% natuurlijk touw, gemaakt van Belgisch vlas.